Fiska i Dalarna Forum – För ditt fiske i Dalarna

Dela

Fungerar ungefär precis som ett annat väl använt socialt forum

Det finns redan en hemsida till Fiska i Dalarna, men den kan inte fungera som ett forum. Därför är den här sidan byggd specifikt för det. Funktionerna som finns känns igen från ett annat väl använt socialt forum, nämligen Facebook. Det går att följa medlemmar, chatta i realtid, skriva på deras tidslinje, skapa och följa olika grupper med tillhörande forum och mycket mycket mer.

Det går att göra det mesta i forumet som det går att göra på Facebook, och på samma vis så hamnar aktiviteten på sidan i flödet för nyheter.

Samlat och enat om en och samma sak

Fiska i Dalarna finns ju även som en grupp på Facebook och den kommer att finnas kvar i fortsättningen också. Det är bara det att nu när denna hemsida finns så är allt viktigt samlat på ett enda ställe där det enbart handlar om sidans innehåll, utan en massa andra saker som stör i flödet och gör att man missar allt viktigt. Det vill säga att det som kommer upp i flödet här, ja det handlar bara om det som händer på Fiska i Dalarna!

Hitta till fiske och platser i Dalarna

I stort sett alla vet idag hur ett forum fungerar då de flesta av oss använder Facebook och även kanske är medlem på andra liknande forumhemsidor. Då vet man också hur stor hjälp ett sådant här forum är när det kommer till att får lite hjälp med sitt fiske, och det kan gälla sånt som att hitta till fiske, får tips på beten och redskap, ta reda på var man kan köpa fiskekort, handla mer prylar till sitt fiske, parkera husvagnen. Ja allt man kan tänkas behöva veta. Det är också det som den här sidan är till för. Mycket för oss som bor och redan fiskar här i Dalarna, men också till de som vill hit och fiska och inte har så bra koll på fisket i Dalarna.

Jag vet att det här med att dela med sig av sina favoritställen inte är något som vi fiskare gör. Iallafall inte till vem som helst. Det är väl heller inte det som är tänkt. Ja menar, den som vill bjuda på det får ju gärna göra det, men det går ju faktiskt att sprida ren allmän information om det område man själv fiskar i. Man kan hjälpa till och hänvisa till områdets olika vatten och vad det finns för fisk där, man kan också hjälpa till att hänvisa till områdets hemsida om en sådan finns, med mera.

Sommarens tänkta fisketävling

Det är också här på sidan som den till sommaren tilltänkta ”fisketävlingen” Dala-Abborren ska äga rum. Riktigt hur den kommer att vara utformad är ännu inte klart, men hänger man med här på sidan så kan man läsa om det när det när mer information kommer.

Dalarnas alla Fiskevårdsområden i grupper med eget forum

Just nu håller jag på att skapa en mängd grupper. Först och främst är det grupper för Dalarnas alla Fiskevårdsområden som ska lägga upp. Däri är det sedan tänkt att medlemmar i Fiskevårdsområden ska få tillgång till administrationen. På så sätt kan de sköta sin grupp helt själva och lägga in nyheter och annan info om området som de vill komma ut med. Varje grupp har kort information om området och därtill de länkar som finns om området, som till exempel hemsida, Facebooksida med mera. Gruppen i sig fungerar som en slags anslagstavla där det går att göra inlägg direkt i gruppen, och gruppen kommer också att få ett eget forum där det går att starta trådar med diskussioner.

I nästa steg blir det mer allmänna grupper om fiske och saker som har betydelse för oss fiskare, och det kan vara grupper om allt från beteslås till fiskeresor. Det är sedan rätt så mycket upp till medlemmar vad de vill skapa för grupper om fisket här i Dalarna.

Skriv dina egna artiklar

Jag vet att det finns väldigt många som tycker det är roligt att dela sitt fiske i ord och bild, och jag vet också att väldigt många är duktiga på just det. Jag har därför länge klurat på hur det skulle kunna bli möjligt, för att de som vill ska kunna bli ”sin egen skribent”, utan att krångla med tillstånd till hemsidans ”baksida” med tillhörande krångliga inlogg. Därför finns det här på Fiska i Dalarna en sida med en ”riktig” så kallad ”editor” för den som känner sig hugad att skriva artiklar, och man kan göra det helt utan krångel. ”Editorn” hittas på bland annat på din profil och på lite andra ställen. Sidan, eller knappen, heter ”skriv inlägg” och ett tryck på den tar dig till den sida där du skriver. Den är väldigt enkel att förstå redan från början och när man testat den ett tag så har man full koll, jag lovar, och för den som vill veta mer så kommer jag framåt att skriva en artikel om hur det fungerar med alla dess funktioner.

Medlemmar har tillgång till alla funktioner

Sidan går att se och läsa för alla, men det är enbart medlemmar som kan vara med i grupper och forum och i övrigt använda sidans alla funktioner. Så tveka inte, bli medlem du med. Du är väldigt välkommen!

Med fiskesugna hälsningar

Magnus Bozell / Fiska i Dalarna Forum

Recommend0 recommendationsPublished in Fiska i Dalarna

Dela

Related Articles