Veckans Fisketips

Dela

Lär känna området och dess vatten!

Besök den lokala fiskebutiken!

Oftast när jag åker iväg och fiskar någonstans där jag aldrig har fiskat förut, och inte heller har med mig någon som kan området och dess vatten, så gör jag ett besök på den lokala fiskebutiken. Där vet jag att det kommer att finnas en stor och samlad information om fisket på området, och jag kan få svar på frågor som ger mig en större chans att lyckas under den oftast korta tid en fisketur gäller.

Med stor sannolikhet så kan personalen i butiken det mesta som kan tänkas behöva veta, och det de inte har koll på kan säkert någon lokal kund tipsa om. Många gånger vet också personalen vem som guidar i området som man antingen kan boka för en guidning eller kontakta för att få lite tips på var, hur och när och så vidare.

Boka en fiskeguide

Att boka en guide kan ju kanske kännas lite konstigt för många. Jag menar, varför betala extra pengar för att fiska? Något man redan kan! Ja så kan det kanske vara, men faktum är att en duktig guide som kan området och dess vatten kan vara guld värt och ibland helt avgörande för om du får ett bra fiske och en bra upplevelse av området.

Att lägga en slant för att få en dags guidning kan vara det som gör att de dagar, eller den veckas fiske du har på dig blir bra. Och det är i alla fall i min värld helt klart värt det och inte alls något konstigt. Det ger dig en bra start på fiskedagarna och du får information om hur du kan och ska lägga upp resten av resans fiske genom att till exempel ställa frågor till guiden om andra vatten i området, vilka vatten som håller vilken sorts fisk och vilka vatten som är värda ett besök och hur man bäst fiskar dessa vatten.

Google och Google Earth

I det gamla barnprogram Fragglarna fanns en skräphög som kallades ”Den Allvetande Skräphögen”. Den skräphögen kunde och visste allt och var Fragglarnas största källa till kunskap. Det är ungefär det Google är för oss idag. I alla fall för mig.

Inför fisketuren så är därför sökning på Google ett bra tips då det går att få fram allt möjligt om fisket i området som är tänkt att besöka. Du kan få fram en lista på fiskevårdsområden i området, ofta finns det någon som bloggar om fisket man kan läsa, det går att hitta en karta över området och genom att också använda Google Earth så kan man se hur ett vatten ändras genom år och årstider. Det är lite svårt att förklara hur man gör, men klicka på länken längre ner så går den till en video på Youtube med TacticalBassin som förklarar bra hur man gör, och det är ett riktigt bra redskap att använda sig av.

Ja det här var ännu ett tips för ditt fiske och som alltid så utgår jag ifrån hur jag fungerar och hur jag går till väga. Jag vet att det finns många fler sätt att söka kunskap för sitt fiske men det är så här jag gör, och jag hoppas att det kan vara till åtminstone lite hjälp.
Skrollar du lite längre ner här i inlägget så hittar du länkar till sportfiskebutiker i Dalarna, en länk till en video som förklarar Google Earth och, även som i förra veckans tips, en länk till alla fiskevårdsområden i Dalarna.

Veckans Fisketips är alltså lite förkortat:

-att man ska besöka den lokala fiskebutiken och där våga fråga om fisket i området

-boka en guide som kan området och fisket

– och använd Google för att söka på allt som har med fiske att göra i området som är tänkt att åka och fiska i

Länkar till inlägget

TactialBassin förklarar Google Earth

Sportfiskebutiker i Dalarna

Fiskevårdsområden i Dalarna

Med vänliga hälsningar och en önskan om lite mildare fiskeväder

Magnus Bozell / Fiska i Dalarna Forum

Recommend0 recommendationsPublished in Fiska i Dalarna
Dela

Related Articles

Responses