Veckans Fisketips

Dela

Kolla avgifter vid betalning av fiskekort på nätet och i mobilen!

Det blir allt vanligare att man betalar sitt fiskekort på nätet, antingen via datorn eller mobiltelefonen. Personligen tycker jag att det är väldigt bra att det finns såna tjänster, dels för att det gör det smidigt att få tag på fiskekort och för att jag tror att det minskar antalet fiskare som fiskar utan fiskekort på grund av ren lathet eller för att de helt enkelt inte vet var de ska köpa fiskekort.

19 kronor extra via PayPal!

Vid köp av ett fiskekort online så kommer man vid kassan att få några olika alternativ för betalning. Jag sitter själv med i styrelsen i ett fiskevårdsområde och är en av de som är ansvariga för att ha hand om den tjänst vi har valt som digital betalning av våra fiskekort. Det jag då har läst mig till i det kontrakt som binder oss till den digitala tjänsten är att de tar procent på den summan som fiskekortet kostar ut till kund så att slutsumman till kund fortfarande ska vara det pris som det står att fiskekortet kostar.

Det jag dock inte hade koll på är att när man betalar via något av alternativen för bankbetalning så tillkommer det en ganska så stor extra avgift, och den avgiften är lagd på den ursprungliga summan för fiskekortet. Det vill säga att om summan för fiskekortet är 100 kronor så läggs det på den summan så att kostnaden för fiskekortet blir mer än det står att det ska kosta, exempelvis 100 kr + 19 kr om man väljer att betala via PayPal.

Det som kan kosta extra vid Swishbetalning är den datatrafik du använder i mobilen eller en kostnad för att skicka ett sms. Detta beror på vilket abonnemang man har kopplat till sin mobiltelefon men det brukar sällan överstiga 2 kronor per sms om man exempelvis har kontantkort kopplat till sin mobil.

Jag vill nu på inget sätt hänga ut någon av de digitala tjänsterna för att köpa fiskekort. Snarare tvärtom, för jag tycker att det är otroligt bra att de finns då det underlättar både vid köp och försäljning av fiskekort.

Jag menar heller inte att lasta dom för detta då det är de olika banktjänsterna som tar ut avgifterna. Ta det istället som ett tips när ni köper fiskekort online att tänka på den eventuella kostnad som kan uppkomma vid betalning av fiskekort online.

Ett sista tips – eller rättare sagt uppmaning – får bli att man ska se till att köpa ett fiskekort när man fiskar, då det ofta kan vara en av de få inkomster ett fiskevårdsområde har att tillgå för att hålla sitt område i skick!

Med vänliga hälsningar och en uppmaning om att vara försiktig på isarna!

Magnus Bozell / Fiska i Dalarna Forum

Recommended1 recommendationPublished in Fiska i Dalarna, Veckans Fisketips
Dela

Related Articles

Responses